LisasNewYork

Håll tummarna nu!

Kategori: Förberedelser

Jag fick visumunderlaget till slut från Broadway Dance Center via Blueberry till slut! Alltså har jag äntligen äntligen (efter mycket frustration) lyckats svara på alla frågor på DS-160 Form och därmed påbörjat visumprocessen! Även intervjun på Amerikanska ambassaden är bokad. Den 7:e januari ska jag dit och förhöras om mina intentioner med resan och övertyga dem om att jag inte är farlig eller tänker stanna i USA längre än vad visumet tillåter.

Sen har jag varit till banken och fixat lite saker, mejlat om ett boende och nu väntar jag på besked från CSN, vilket jag verkligen hoppas att jag får innan den 7:e januari för jag måste ha med mig det till ambassaden.

Håll tummarna för att allt löser sig..!

Hugs & kisses!

KAOS

Kategori: Förberedelser

Fy fan vilken dag, har fått psykbryt minst en miljaaard gånger!
Jag börjar bli enormt stressad nu över att hinna med allt som ska fixas innan jag åker. Det är framför allt CSN och visum som krånglar, för jag får inte underlag för visumansökan förrän jag har betalt halva min tuition fee (typ undervisningsavgift), och den kan jag inte betala förrän jag har fått mitt studielån från CSN, och det får jag inte förrän det är för sent att söka visum... så dagen har bestått av samtal fram och tillbaka och extremt mycket frustration, men till fick i alla fall hjälp av bästa Blueberry som säger att de fixar allt det där. Problemet är att min kontaktperson där går på julledighet nu när jag behöver henne som mest!
 
Kaos i både hjärnan och själen! Fy fan! Och sen är det ju allt det här med packning, mediciner, telefonabbonemang, flygbiljetter, boende... KAOS säger jag! Damn!

Nu är det på riktigt!

Kategori: Förberedelser

JAG KOM IN PÅ SKOLAN! Och i och med det så gör jag den här bloggen officiell. Jag har redan skrivit ett par inlägg här innan men jag ville inte "öppna" den här bloggen på riktigt förrän jag visste om jag kom in eller inte. Det är fortfarande saker som kan krångla och hindra att jag kommer iväg om jag har otur. Visum eller studielån eller boende tex. Men jag tycker i alla fall att jag kan öppna bloggen nu. Ändå. För jag har i alla fall kommit in på skolan och förhoppningsvis blir alltihopa faktiskt av! Det kommer att hända!
Den där känslan igår kväll när jag fick ett mejl, såg rubriken och insåg att jag hade fått svar på om jag skulle få gå på skolan... Den beskrivs nog bäst som skräckblandad förtjusning. När jag öppnade mejlet var jag så fruktansvärt rädd att det skulle börja med orden "We are sorry to inform you..." Men det gjorde det som tur var inte! Istället stod det "Broadway Dance Center is pleased to welcome you into our International Student Visa Program... " Och ungefär DÄR började jag ropa "JAGKOMINPÅSKOLANJAGKOMINPÅSKOLANJAGKOMINPÅSKOLANJAGKOMINPÅSKOLAN" genom hela huset.

Här kommer jag alltså att skriva om min resa, om förberedelser, om Broadway Dance Center, om folk jag träffar och om hur New York ser ut genom mina ögon, och om ni vill får ni gärna klicka er in här ibland och läsa och sådär.

Puss och kram från en lycklig tjej!